Un evento gastronómico de exaltación da ortiga é unha oportunidade para Ortigueira, que debería celebrarse regularmente. Aparte dos nomes de Ortigueira, A Ortigueira (na Pedra) e do Ortegal, están os escudos de Ortigueira e Cedeira, onde campan e locen as follas da ortiga, que se repiten nos apelidos Faxardo -o máis característico, orixinario de Santa Marta- e outros relacionados como Leal, Yáñez, Vivero, Lugo e outros.
Libro do chef Martín Álvarez |
Naquela xornada participara, entre outros, o Mestre Martín Álvarez, chef ourensán autor do libro 45 receitas con ortigas, da editorial Alvarellos, que deberiamos ter en Ortigueira como libro de cabeceira. Tamén estiveran 2 representantes da Confraría portuguesa da Urtiga, dous amigos entusiastas e amables como só poden ser os nosos irmaos do Sur. Tamén participara no evento o noso Cronista oficial, Carlos Breixo
Xornadas de 2015 |
O farmacéutico D. Alfredo Torres, falecido en 2008, autor do libro sobre as ortigas |
Á Xornada Técnica matinal con varios relatores especializados seguiu a mediodía un menú interminable de pratos a base de ortigas elaborado polo mestre Martín Álvarez coa colaboración dos amigos da Confraría da Urtiga portuguesa, pouco máis se pode pedir para pasar unha xornada moi agradable.
Unha imaxe simpática dunha folla de ortiga |
a |
Entrega do chef Martín Álvarez a Xosé Mª Torres do recordo |
Todo un prazer visual, gastronómico e espiritual como poucas veces se da. Aos amigos de Celanova: GRAZAS!
-----------
Texto: Xosé Mª Torres
Ningún comentario:
Publicar un comentario